Perfil

img_0374

 

Sento l’espai dins meu, m’expandeixo i em connecto.
Sóc present, aquí i ara.
El cos és la meva brúixola, no s’equivoca, sempre té raó.
L’escolto, el sento i ho entenc tot.

enerqi_lotus_150-1.jpg

FORMACIÓ I CERTIFICACIONS

Máster en Medicina Clásica China, Escuela Medicina Clásica China ­ EMECC (Barcelona, 2014 – actualmente en curso)

Formación Medicina Tradicional China, Fundación Europea de MTC, Barcelona (2006-­11), viaje de estudios en China en 2010

Instructora de Qigong, Instituto de Qigong, Barcelona (2007-­09)

Profesora oficial certificada de LUJONG, Nangten Menlang Internacional, Barcelona (2009­-11)

Profesora oficial certificada de TOG CHÖD, Nangten Menlang Internacional, Barcelona (2014-15)

Instructora y formadora internacional de profesores de LUJONG, Nangten Menlang Buddisht Medical Organization (Austria, 2016)

DOULA­ acompañante a la maternidad y lactancia materna, Centro Salud Familiar Marenostrum (2011­-12)

Iniciación al SHIATSU básico, Qespai, Torelló (2006­-07)

Masaje Chino Tuina – medicina clásica, Escuela Medicina Clásica China, EMCC (2016) y durante formación MTC (2006­-09)

Quiromasaje, Quirotema, Barcelona, técnica Dr. Ferrandiz (2002­- 03)

PERFIL A COR OBERT

Imma Lizondo Cuartero, barcelonina, optimista, imparable i bona persona (1969)

  • I-mm-a amb dues emes?

Sí, amb dues  e-mmmmmmmmmm-es

Em sembla més apetitós… i català! Ho proves?

Al col·legi les monges em deien “tormento” o “terremoto”.

  • Per què deu ser ?

Era una nena amb bon cor, però moguda i molt energètica…

Vaja, que a casa per anar a dormir em donaven un medicament que es deia “Psicosoma”. No et dic res més. Encara hi ha algun amic que em diu “tormento”.

  • Alguns adjectius que et descriguin?

Flexible i polivalent. Eclèctica i integradora. Explosiva, elèctrica, energètica, creativa i nerviosa.

Em sento com un volcà en erupció contínua… el txi-kung m’ajuda a equilibrar tota aquesta ebullició de coses.

  • Quin és el teu element?

El vent sens dubte, perquè remou, canvia contínuament, renova… No has sentit mai a la muntanya aquell vent fresc que t’acaricia el rostre? Em sento part de l’univers!

  • Què esperes de la vida?

All you need is love… com els Beatles! Crec en el poder transformador de l’amor (en el sentit ampli i universal de la paraula).

  • Una foto?

Mira aquesta! T’agrada?

  • Què volies ser de gran?

Volia ser ballarina de ballet, però el projecte de Pavlova aviat va fer aigües. Es va veure que feia millor de Lina Morgan que no pas de lànguida ballarina refinada. Però vaig continuar ballant. De fet, la meva vida sempre ha girat entorn al ball i el moviment. Ah! I també volia ser missionera! Sempre he volgut ajudar la gent que no tenia tanta sort com jo.

  • Has trobat el que buscaves?

Al final estic aprenent que no cal que busqui res, trobo el que em ve i intento guiar-me per la intuïció, em desconnecto la ment, que no em para de rumiar!

  • Què és això de la intuïció?

Mmm… només quan sóc capaç de parar, puc començar a percebre-la. La pràctica de la meditació asseguda o amb txi-kung m’ajuda a centrar la ment i a relaxar-me… Quin descans! I aleshores la intuïció es manifesta.

  • Qui ets?

Sóc el que sóc, una forma que expressa l’univers.

  • Què és el que més t’agrada en el món?

El moviment! Ballar, deixar-me portar per la música, per l’energia interior, per les constants més bàsiques del meu cos…  Encara que, de vegades, puguin ser ridícules.

  • Ridícules?

Sí, sí, de vegades sóc ridícula i faig el pallasso, però m’ho passo bomba, m’encanta riure. Tinc poc sentit del ridícul, la veritat.

  • Quan va començar això del moviment?

Doncs als 9 mesos ja caminava… al bressol em posaven una xarxa perquè no saltés a fora. Als 5 anys vaig començar amb la dansa clàssica, perquè tenia els peus plans. I així he seguit fins ara! En el camí, moviment i expressió corporal: dansa clàssica, contemporani, butoh i moviment espontani, jazz, dansa del ventre, balls de saló, lindy-hop (swing), claqué, teatre, feldenkrais, ioga, lu jong, txi-kung…

  • Estudies o treballes?

No puc diferenciar-ho, ara mateix. Treballo i aprenc a la feina. Estudio i practico el que aprenc. A  la vida tot s’afegeix. La feina és un invent artificial. I si aconseguim fer el que ens agrada i això ho apliquem a la vida? Ens aniria millor a tots. Ep! Però arribar aquí m’ha costat… 40 anys! I encara avui costa trobar l’equilibri!

  • La feina artificial? I com podràs viure sense diners?

La realitat actual és difícil, perquè tot es basa en la productivitat, en els diners. Hem perdut el centre, el que realment importa. Quantes persones “traguen” literalment per necessitat de portar diners a casa? Quanta gent “explota” per treure un rendiment més alt? Estem malalts. Aquest malestar ens afecta directament la salut. Hem de canviar el nostre punt de vista, perquè la vida és molt més que la feina, però no ho hem descobert.

  • I què és la vida per a tu, doncs?

Viure plenament, equivocar-me i aprendre, tenir en compte els altres com si fóssim nosaltres mateixos…. i alguna cosa més interior i universal que encara no he descobert.

  • Per cert, no m’has dit amb què et guanyes la vida ara!

Sóc traductora freelance (a que queda guais?) de professió i també periodista. Idiomes: anglès, francès, català i castellà. Tinc la sort (o la desgràcia) de poder distribuir-me el temps com vull. Perillós, de vegades, però em permet treballar a qualsevol lloc, a la Xina, a un hospital, o a la biblioteca del poble (amb Internet, és clar!).

  • Alguna cosa més?

Professora de txi-kung i les arts del moviment. El meu interès per la salut va néixer fa més de 10 anys i vaig aprendre quiromassatge, shiatsu, massatge fluid profund, lu jong, txi-kung i medicina tradicional xinesa.

  • Txi-kung? Lu Jong? Medicina Tradicional xinesa? Quins noms més estranys?

Tot són sistemes molt antics per cuidar la salut i prevenir les malalties. El txi-kung respon al sistema de la medicina tradicional xinesa i el Lu Jong, a la tibetana. Tot es basa en la prevenció a través de la pràctica diària d’exercicis energètics i de vetllar pels bons hàbits de salut quotidians, com menjar bé, ser moderat o gestionar millor l’estrès. L’estrès és el detonant de moltes malalties.

  • Feines que has fet?

Bufff!!!! Podria ser assessora laboral, perquè n’he provat unes quantes: dependenta, secretària internacional, recepcionista, telefonista d’atenció mèdica per telèfon, cuinera, animadora turística d’hotel, formadora de productes per a esports d’aventura, hostessa de fires, educadora, professora d’idiomes i de secundària, traductora, periodista, locutora, guia turística, massatgista, professora de ball i de txi-kung… no recordo si em deixo alguna cosa… Si no, et truco i t’ho dic!

  • I la vida més personal i íntima?

Moltes experiències, ben recollides i apreses, ara. Algunes em van sacsejar, altres em van impactar i altres les vaig gaudir, senzillament. Un dia vaig veure que la càrrega emocional que tenia era molta i no me n’havia adonat. La felicitat exterior amagava tristesa interior acumulada i  aquesta incompatibilitat sempre acabava manifestant-se en malaltia  (rinitis al·lèrgica, per exemple).

He après que igual que cada dia comença al matí quan ens llevem, la vida sempre comença en el moment que et lleves… aprens, integres i continues experimentant aquesta vida fantàstica. Però per fer-ho bé, has de ser conscient del que portes i integrar-ho.


Los comentarios están cerrados.